22 Nisan 2015 Çarşamba

Dünyanın en iyi balayı tatili destinasyonları: Maldivler

Maldivler-Maldivler-Resimleri
Balayı, hepimizin bildiği gibi de evliliğin ilk günlerinde gelinle damatın çıktığı tatile deniliyor. İngilizce’deki honeymoonkelimesinden dilimize direkt çevrilmiş. İngilizce’deki honeymoon kelimesinin balayı olarak tercümesi doğru olsa da, buradaki moon süre olarak bir ay değil gökyüzündeki Ay anlamına geliyor.
Günümüzdeki karşılığıyla balayı terimine 16. yüzyıldan sonraki yazarların eserlerinde rastlanıyor. Balayının evliliğin ilk ayında yapılan tatil olarak nitelendirilmesi ise 18. yüzyıldan sonrayı buluyor.
Balayı tatili için plan yapmak bile, yeni evlenecek çiftler için heyecan vericidir. Bu süreci keyfe dönüştürecek en güzel yurtdışı balayı yerleri seçenekleri konusunda bir liste hazırladık.

Dünyanın en iyi balayı tatili destinasyonları: 

Maldivler

Maldivler, Hint Okyanusu’na serpilmiş 1.200 adadan oluşan tropikal bir cennet. Hindistan’ın güneyinde ve Sri Lanka’nın yaklaşık 750 kilometre güneybatısında yer alan Maldivler beyaz kumlu plajları, okyanusa doğru uzanan hindistan cevizi ağaçları, egzotik bungalovları ve resortları ile dinlenme ve rahatlama konusunda benzersiz balayı tatili fırsatları sunuyor.
Su sporları, deniz altı keşifleri için de ideal olan Maldivler, tropikal iklime sahip olduğundan Ocak ve Temmuz arası ve Eylül-Ekim arası dönemde balayı tatili düşünenler için ideal.

Maldivleri oluşturan ara parçalarının hiç birinin yerden yüksekliği 2,4 metreyi geçmediğinden dünyanın en düz ülkesi olarak kabul ediliyor. Bu yeryüzü cenneti, lagünlerin etrafını çevreleyen doğa harikası mercan resifleri ve yüzlerce canlı çeşidi ve renk harmonisine canlı canlı şahit olmak isteyenleri bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder