22 Nisan 2015 Çarşamba

En Güzel 9 Avrupa Şehri


    1 Aralık 2014
Avrupa, zengin tarihi, barındırdığı kültürü, nefes kesen doğası ve eğlenceli atraksiyonlarıyla muhteşem bir kıta. Avrupalı sanatçıların eserleri ile süslenmiş başkentleri, kökleri ortaçağa dayanan mimariye sahip yapılara ev sahipliği yapan şık sokakları ile baştan çıkarıcı bir kıta. Avrupa, sayısız şarap bağları, zengin tarihi ve kültür mirası ile de benzersiz bir yer.
Dünyada’ki en küçük ikinci kıta ancak en fazla ziyaretçiyi kendisine çekmeyi başarıyor. Yapılacak ve görülecek çok şey olduğundan Avrupa ziyareti her zaman çok eğlenceli olur. Özellikle de bu aralar, listedeki şehirlerin bir çoğuna kampanyalı biletler varken, kıştan önce son bir tatil fırsatı yaratmak iyi olabilir.

İşte görmeniz gereken en güzel Avrupa şehirleri:

1.Venedik

En Güzel Avrupa Şehirleri
Yüzen şehir adıyla da bilinen olağanüstü bir yer. Büyük kanalı gondol ile gezebilir yada Doge Sarayında bir tura katılabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz görkemli San Marco Bazilika’sını görebilir yada sadece St. Mark meydanında dolaşabilirsiniz. Bu romantik şehirde yemek tek kelimeyle mükemmel ve bulmak hiç zor olmayacaktır.

2.Berlin

Berlin-Sehri
Almanya’nın Berlin’i sayısız tarihi yerlere, ilginç müzelere ve muhteşem sergilere ev sahipliği yapıyor. Renkli gece hayatı ve eşsiz restoranlarına sahip bu şehrin en hüzünlü tarafı da Avrupa’nın katledilen Yahudileri’ne adanan anıtların bulunduğu yerler.                       

3.Amsterdam

Amsterdam-City
Hollanda’nın bu delidolu şehri eşsiz bir kültürü ve dost canlısı insanları içinde barındırıyor. Bir bisiklete atlayıp harika manzaralar içinde gezebilir yada artık bir ikon haline gelen yel değirmenlerini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca çok enteresan müzelere ve hayranlık uyandıracak kadar güzel kanallara da sahip. Anne Frank’in evini görmeden sakın dönmeyin.

4.Brüksel

Bruksel-Sehri
Belçika’nın bu güzel şehrini en eşsiz kılan şey çikolatası ve muhteşem birası. Nehirde bir gezinti yapabilir, bir opera nasıl hazırlanıyor izleyebilir yada Büyük Saray’ı ziyaret edebilirsiniz.
Eğer müzik tutkunuysanız, Müzik Enstrümanları Müzesini kaçırmamalısınız. İnsanlar Fransızca, Flemenkçe ve Almanca konuşabiliyor.

5.Dublin

Avrupa'nın En Güzel Şehirleri
İrlanda’nın sembollerinden biri olan bu şehir kültürel zenginliği, nefis yemekleri, tarihi mekanları ve çılgın alışveriş imkanlarıyla öne çıkıyor. Şehrin en tepesinde bulunan Guinness Bira Fabrikasında biranızı yudumlayabilirsiniz. Şehirde ayrıca bir çok tarihi heykeller, köprüler ve anıtlar bulunuyor. Tüm şehri tren ile gezmekte mümkün.

6. Kopenag

En-Guzel-Avrupa-Sehirleri
Danimarka’nın başkenti kıtanın en temiz ve güvenli şehirlerinden biri olarak biliniyor. Şehir sular ile çevrili olduğundan kanalda güzel bir gezinti yapılabilir. Şehrin en çok tercih edilen yerlerinden biri de Tivoli Bahçeleri. Bunun dışında gelmişken Hans Christian Anderson heykelini görebilir ve büyülü Rosenborg Slot Kalesini ziyaret edebilirsiniz. Birçok muhteşem müzeye, olağanüstü saraylara ve şok edici güzellikte manzaralara sahip olduğunu da eklemek gerek.

7. Budapeşte

Budapeşte
Bu şehrin sizi evinizdeymiş gibi hissettiren enteresan bir büyüsü var. İyileştirici güçleri olduğuna inanılan termal banyoları bulunuyor. Nefis yemekleri, lezzetli şaraplarının yanında narin ve güzel bir mimariye de sahip. Ev yapımı birçok şeyi marketlerden almak mümkün. Eğer tatlılara özel bir ilginiz varsa çok çok değişik ve enfes tatlı çeşitleri de bulunuyor. Ayrıca dünyanın en eşsiz otellerinden bazıları da yine burada.

8. Edinburg

Edinburg-Iskocya-Sehri
İskoçya’nın başkenti Edinburg en eşsiz kalelere ev sahipliği yapıyor. Bir volkanın tepesinde bulunan Artur’un tahtını ziyaret edebilirsiniz. Calton Tepesi, İskoçya Müzesi ve Scott Anıtıyla beraber İskoçya Ulusal Galerisi de burayı ziyaret etmek için yeterli sebep sunuyor.

9. Saraybosna

Sarajevo
Saraybosna çok zor zamanlardan geçti ama ayakta kaldı ve şimdi Avrupa’nın en eşsiz şehirlerinden biri. Başçarşı’yı ziyaret edebilir yada Ulusal Kütüphaneyi gezebilirsiniz.
Romeo ve Jülyet köprüsü, Saraybosna Tarih Müzesi ve etkileyici camileri ziyaret etmek dışında ne yaparsanız yapın Saraybosna her şekilde eşsiz bir deneyim yaşatacaktır.
Vizesiz ülkeler arasında yer alan Bosna-Hersek’i ziyaret edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder